• 0800334903
  • info@pdmsh.ua
  • Код ЄДРПОУ / USR Code 39932886
  • 18 Березня 2017
  • 309
  • 0

Завдяки лікарям ПДМШ пацієнти Гранітного вперше за 4 роки отримали консультації спеціалістів у своєму селі

Учора лікарі Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова провели прийом хворих в амбулаторії с. Гранітне Бойківського (до 2016 р. – Тельманівського) району на Донеччині. Як повідомив один з них – Ігор Палійчук – було оглянуто близько 15 пацієнтів віком від двох до 85 років. Найстаршому пацієнту видалили гігрому в ділянці правої ключиці. Напередодні п’ятирічній дівчинці виправили вивих головки променевої кістки правого ліктьового суглобу та відновили функції правої верхньої кінцівки.

Рентгенолог Ігор Палійчук – головний лікар Заболотівської районної лікарні в Івано-Франківській області. Разом з ним до Гранітного приїхали головний лікар Снятинської ЦРЛ реаніматолог Володимир Крокош, а також травматолог і лікар невідкладних станів Роман Мамчур, який працює в одній лікарні з Палійчуком. Добровольці із Західної України дісталися Донеччини на сучасному повністю обладнаному реанімобілі, придбаному для медиків волонтерами з Івано-Франківська. Разом з лікарями на Схід також прибула досвідчена медсестра Галина Гаращук з Коломиї.

Палійчук розповів що медики ПДМШ домовилися про проведення консультацій з місцевою лікаркою сімейної медицини, яка сказала їм, що у Гранітному чотири роки ніхто з “вузьких спеціалістів людей не дивився”. Про консультації приїжджих фахівців мешканців Гранітного повідомили оголошеннями, розклеєними по селу лікаркою.

Лікарі з Прикарпаття не вперше виїжджають на Схід. Раніше вони їздили до зони АТО від Благодійного фонду “АСАП ЕМС ХОТТАБИЧ”.

Leave a Comment:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Телефон
    0800334903


© Copyright 2017 ПДМШ